Motorkleding materialen

Motorkleding is er in veel verschillende soorten, kleuren, materialen en maten. In mijn vorige blog heb ik het gehad over kleuren. Nu kijk ik naar de verschillende materialen en wat mij ervaring daarmee is.

Er zijn twee materialen waarvan de meeste motorkleding gemaakt is: leer of textiel. Beide materialen hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Het voordeel van leer is dat het stevig en sterk is. Dit zal je beter beschermen bij een val of ongeluk. Een nadeel is weer dat het warmer is in de zon, maar dit heeft ook met de kleur zwart te maken. Ook zit het minder lekker omdat het niet echt soepel is.
Textiel heeft als voordeel dat het lekkerder zit en beter waterdicht is. Daarnaast is er motorkleding van textiel wat net lijkt op normale casual kleding.

stoffen

Eigen voorkeur

Naar mijn mening heeft iedereen zijn/haar eigen voorkeur als het op materiaal aankomt. Wel kan de reden waarvoor je de motor gebruikt van invloed zijn op welk materiaal motorkleding het beste bij je past. Mensen die vaak lang rijden en graag droog willen blijven, denk aan werk of vakantie, kiezen eerder voor textiel. Terwijl leer juist meer is voor het recreatief rijden, omdat het minder prettig zit. Maar misschien nog wel het belangrijkste, is dat leer erg in de motorrijders scene past. Het komt stoer en over en je maakt er enigszins indruk mee.

Mijn eigen voorkeur gaat uit naar leer, omdat ik veel recreatief rijd. Ook zit ik bij een motorclub waar het de gewoonte is om leer te dragen. Hierdoor gaat mijn voorkeur te allen tijde uit naar leer in plaats van textiel.